Diabetes- suikerziekte

Podoloog Sint-Gillis-WaasDiabetespatiënten verdienen extra aandacht aan de voeten. Een diabetespatiënt heeft immers een groter risico op complicaties en voetwonden dan een niet-diabeet.

Waarom?

Neuropathie: De patiënt kan het oppervlakkig gevoel in de voeten verliezen.
(micro)Angiopathie: De patiënt kan een verminderde doorbloeding hebben in de onderste ledematen.
Limited joint mobility: gewrichtsstijfheid in de voeten.

Door deze factoren heeft een diabeet  meer kans op complicaties ter hoogte van de voet. Deze complicaties kunnen het ontstaan van voetwonden in de hand werken.
De taak van een podoloog bestaat uit de diabetische voet goed op te volgen, te screenen en te verzorgen. Dit kan door de diabetespatiënt de gepaste behandeling en educatie te geven.
Bij ulcera (voetwonden) kan de podoloog de gepaste wondzorg toepassen. (op voorschrift van de huisarts)
Een diabetespatiënt heeft 2 keer per jaar recht op terugbetaling van het RIZIV. De patiënt moet dan wel in het bezit zijn van een voorschrift van een (huis-)arts.

Su1
Su2
Su3
Su4

specifieke voetverzorging

specifieke voetverzorging

Biomechanisch onderzoek

Biomechanisch onderzoek

Schoenadvies

Schoenadvies

Suikerziekte

Suikerziekte

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND

Ook pijn in de voeten ?

Dominique Joris is  podoloog met een eigen privépraktijk te Sint-Gillis-Waas. De podoloog onderzoekt en behandelt klachten die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voet. Aarzel niet om steeds vrijblijvend contact op te nemen met Dominique en een afspraak vast te leggen.

Contacteer me op info@podologie-dominiquejoris.be voor een intakegesprek, zodat je meteen weet of ik jou kan verder helpen. Zo verlies je geen kostbare tijd en word je meteen goed geholpen.

 

 

Sint-Niklaasstraat 145 , 9170 Sint-Gillis-Waas  /  Telefoon: 03/296.04.92  /  GSM:0496/92.29.18  /  info@podologie-dominiquejoris.be

Mooi en betaalbaar webdesign: www.eeneigenwebsite.be