DIABETESPATIENTEN

Diabetespatiënten verdienen extra aandacht voor de voeten. Een diabetespatiënt heeft immers een groter risico op voetwonden dan een niet-diabeet.

Waarom?

Neuropathie: De patiënt kan het oppervlakkig gevoel in de voeten verliezen.
(micro)angiopathie: De patiënt kan een verminderde doorbloeding hebben in de onderste ledematen.
Limited joint mobility: gewrichtsstijfheid in de voeten.

Door deze factoren heeft een diabeet meer kans op complicaties en klachten ter hoogte van de voet. Het werk van een podoloog bestaat erin de diabetische voet goed op te volgen, te screenen en te verzorgen. Dit kan door de diabetespatiënt de gepaste behandeling en educatie te geven. Een diabetespatiënt heeft  2 keer per jaar recht op terugbetaling van het RIZIV. De patiënt moet dan wel in het bezit zijn van een voorschrift van een (huis-)arts.
Patiënten hebben vaak problemen ter hoogte van de nagels en de huid, maar ook ter hoogte van het bewegingsstelsel kunnen zich klachten voordoen. Hiermee kan de oorzaak van de klacht door de podoloog gezocht en behandeld worden.

Kinderen

Kinderen

Volwassenen

Volwassenen

Sporters

Sporters

Diabetespatienten

Diabetespatienten

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND

Ook pijn in de voeten ?

Dominique Joris is  podoloog met een eigen privépraktijk te Sint-Gillis-Waas. De podoloog onderzoekt en behandelt klachten die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voet. Aarzel niet om steeds vrijblijvend contact op te nemen met Dominique en een afspraak vast te leggen.

Contacteer me op info@podologie-dominiquejoris.be voor een intakegesprek, zodat je meteen weet of ik jou kan verder helpen. Zo verlies je geen kostbare tijd en word je meteen goed geholpen.

 

 

Sint-Niklaasstraat 145 , 9170 Sint-Gillis-Waas  /  Telefoon: 03/296.04.92  /  GSM:0496/92.29.18  /  info@podologie-dominiquejoris.be

Mooi en betaalbaar webdesign: www.eeneigenwebsite.be