Biomechanisch onderzoek / Ganganalyse / Zooltherapie

Indien u een klacht heeft aan het bewegingsapparaat (spieren, pezen, gewrichten,...) kan u bij de podoloog terecht voor een biomechanisch onderzoek. Dit kunnen zowel klachten zijn ter hoogte van de voeten, maar ook klachten van het onderste lidmaat, knieën, heupen, bekken en lage rug kunnen nader onderzocht worden en behandeld worden met podologische zolen.
 
Na een uitgebreid vraaggesprek (anamnese) zal de podoloog biomechanische metingen uitvoeren om meer informatie te krijgen over de gewrichtsmobiliteit. De gewrichtsmobiliteit wordt gemeten ter hoogte van de voeten, enkels, knieën, heupen en lage rug.

Tijdens het klinisch onderzoek zal er worden gekeken naar de statiek van het gehele lichaam, ook de  spierkracht en spierlengte worden onderzocht. Tijdens de gang- en loopanalyse wordt gefilmd hoe de patiënt stapt en loopt en of dit gangpatroon afwijkingen vertoont. Dit kan blootvoets zijn of geschoeid. Denk maar aan lopers om na te gaan of ze lopen met de ideale schoen.
 
Na het verzamelen van al deze informatie zal de podoloog overgaan tot een behandelingsplan. Dit plan kan bestaan uit zooltherapie, schoenadvies, oefentherapie, doorverwijzing naar osteopaat of kinesist,...

Podologische zolen

Functionele zooltherapie heeft als doel de patiënt rond zijn meest ideale positie te laten functioneren tijdens het stappen en zo de klacht te kunnen behandelen. Met andere woorden, de patiënt beweegt, stapt, loopt op een zo goed mogelijke manier, zodat alle structuren (in de voet en in de bovengelegen ledematen) niet meer overbelast kunnen worden.

In de praktijk wordt gewerkt met een digitale afdruk. Via de 3D-digitizer wordt een  3D-scan genomen van de voeten. Hierop wordt de zool volledig op maat gemaakt. Ze wordt volledig ingetekend zodat de podologische zool mooi past aan de voet. De zool zal worden vervaardigd volgens het Borginsole concept. (www.borginsole.be)

Zowel kinderen, volwassenen als sporters zijn specifieke doelgroepen voor podologische zolen.
Maar ook patiënten met reumatoïde artritis, diabetes,… (systeemziektes) zullen baat kunnen hebben met podologische zolen.

Draag je werkschoenen? Je zolen worden gemaakt volgens de norm voor de Europese wetgeving (MDR- wetgeving) zodat je veiligheid niet in het gedrang komt.
 
Ook pijn in de voeten ? beginnende sporter? Je stap- of looppatroon eens onder de loep nemen?

Aarzel niet om contact op te nemen met de praktijk op het nr. 03 296 04 92 of via dit contactformulier voor vragen, inlichtingen of om een afspraak te maken. We helpen je graag verder! 

Maatafname
GA Ik En Pt
Ga
Meting Belast
Meting Onbelast
Zoolkleur Kiezne

 

Podologe Dominique Joris

Sint-Niklaasstraat 145
9170 Sint-Gillis-Waas
Telefoon: 03/296.04.92
info@podologie-dominiquejoris.be