Diabetespatiënten

Diabetespatiënten verdienen extra aandacht voor de voeten. Een diabetespatiënt heeft immers een groter risico op voetwonden dan een niet-diabeet. Net daarom is een (half) jaarlijkse screening van de voet noodzakelijk. 

Waarom?

Neuropathie: De patiënt kan het (oppervlakkig) gevoel in de voeten verliezen. Denk maar aan een steentje in de schoen, een te smalle of te kleine schoen,… en dit niet meer goed te voelen? 
(micro)angiopathie: De patiënt kan een verminderde doorbloeding hebben in de onderste ledematen waardoor kleine wondjes minder goed genezen. 
Limited joint mobility: gewrichtsstijfheid in de voeten waardoor de voet minder mobiel wordt. 

Door deze factoren heeft een diabeet meer kans op complicaties en klachten ter hoogte van de voet. Het werk van een podoloog bestaat erin de diabetische voet goed op te volgen, te screenen en te verzorgen. Dit kan door de diabetespatiënt de gepaste behandeling en educatie te geven. Een diabetespatiënt heeft  2 keer per jaar recht op terugbetaling van het RIZIV. De patiënt moet dan wel in het bezit zijn van een voorschrift van een (huis-)arts.
Patiënten hebben vaak problemen ter hoogte van de nagels en de huid, maar ook ter hoogte van het bewegingsstelsel kunnen zich klachten voordoen. Hiermee kan de oorzaak van de klacht door de podoloog gezocht en behandeld worden.

Ook pijn in de voeten ? Graag meer informatie? Geïnteresseerd in een diabetesscreening?

Aarzel niet om contact op te nemen met de praktijk op het nr. 03 296 04 92 of via dit contactformulier voor vragen, inlichtingen of om een afspraak te maken. We helpen je graag verder! 

Diabetespatienten
Doppler
Kloof
Kloven
Vilttherapie
Diabetespatienten

Podologe Dominique Joris

Sint-Niklaasstraat 145
9170 Sint-Gillis-Waas
Telefoon: 03/296.04.92
info@podologie-dominiquejoris.be